ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ζυγός

Φυσικό Στοιχείο: Αέρας
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Διπλωματικός-Παρορμητικός
Πλανήτης του ζωδίου: Αφροδίτη
Επιθυμεί: να σταθμίζει, να ισορροπεί 
Ζώδια που ταιριάζει: Υδροχόος, Κριός, Ταύρος
Αγαπημένο Χρώμα: Έντονο ροζ & βαθύ μπλε
(+): Ρομαντικός, διπλωμάτης, ευγενικός, καλλιτεχνική φυσιογνωμία, κοινωνικός, περιποιητικός, ισορροπημένος, συγκαταβατικός, με εκλεπτυσμένο γούστο
(-): Αναποφάσιστος, ευθυνόφοβος, φιλάρεσκος, φυγόπονος, συμφεροντολόγος, ανασφαλής και ερωτύλος

Ο Ζυγός είναι το έβδομο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γένους αρσενικού, ανήκει στα ζώδια του «Αέρα» και σηματοδοτεί την έναρξη της φθινοπωρινής περιόδου. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο του Ζυγού τα χαρακτηρίζει η ισορροπία και η αρμονία, την οποίαν προσπαθούν να επιτύχουν με τέτοιο τρόπο που θεωρούν ότι είναι και ο σωστός. 

Ο Ζυγός ενεργεί συνήθως με τρόπο διπλωματικό, προκειμένου να πετύχει τους στόχους του. Νοιώθει έντονα την ανάγκη της συντροφικότητας και γι’ αυτό επιδιώκει την επαφή και την συναναστροφή με άλλους ανθρώπους. Είναι ρομαντικός και επιρρεπής σε ονειροπολήσεις. Πιστεύει σε ιδανικά και υψηλές αξίες που συνήθως είναι ανέφικτες. Απεχθάνεται τις προστριβές και τις έντονες αντιπαραθέσεις. Έχει υπερβολικό αυτοθαυμασμό, επιθυμεί να αρέσει, να βρίσκεται στο επίκεντρο της παρέας και επιδιώκει συνήθως να φλερτάρει και να συνάπτει επιπόλαιες ερωτικές σχέσεις.

Είναι άτομο κοινωνικό, ευχάριστο με θετική αύρα και έχει την τάση να επεκτείνει συνεχώς τον κύκλο γνωριμιών του. Έχει την ικανότητα και μία ξεχωριστή δύναμη που τον κάνει να προσελκύει τους γύρω του και να κερδίζει τις εντυπώσεις, τόσο με την ευγένεια και την καλοσύνη του, όσο και με την προσεγμένη εμφάνισή του. Οι γνωστοί του είναι πάρα πολλοί, σε αντίθεση με τους στενούς του φίλους που είναι λίγοι.

Ο Ζυγός είναι ένα άτομο καλοπροαίρετο, γενναιόδωρο με τους φίλους του, συμπεριφέρεται πάντα με το χαμόγελο και με ένα γλυκό του λόγο προσπαθεί να ευχαριστήσει όλους, χωρίς βέβαια να εκφράζει πάντα αυτό που πραγματικά σκέφτεται. Είναι εύστροφος  και με τις διπλωματικές του ικανότητες καταφέρνει πάντα αυτό που θέλει. Μερικές φορές δεν διστάζει να διατηρεί και «διπλή ζωή», προκειμένου να εξυπηρετήσει δικά του συμφέροντα. 

Η δικαιοσύνη αποτελεί και αυτή ένα από τα βασικά προσόντα του Ζυγού, ο οποίος προτού πάρει οποιαδήποτε σημαντική απόφαση προσπαθεί να ζυγίσει τα θετικά και τα αρνητικά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύεται στη λήψη της. Πολλές φορές αναγκάζεται να κάνει ακόμα και υποχωρήσεις, επειδή του είναι δύσκολο να αρνηθεί κάτι σε άλλους, που θα τους στενοχωρήσει ή θα τους πληγώσει. 

Ο Ζυγός έχει μεγάλες επιχειρηματικές ιδέες, προκειμένου να κερδίσει πολλά χρήματα, αλλά όμως είναι φυγόπονος. Δεν του αρέσει να εργάζεται σκληρά και προτιμάει να τα κάνουν όλα οι άλλοι. Γι’ αυτό αποδίδει καλύτερα σε επαγγέλματα που απαιτούν ομαδική συνεργασία. Ιδιαίτερη κλίση έχει σε αυτά που σχετίζονται με την τέχνη και τις δημόσιες σχέσεις.

Διακρίνεται για την υψηλή του αντίληψη, τις καλλιτεχνικές του ευαισθησίες, την αρκετά ανεπτυγμένη αίσθηση του ωραίου και το καλό του γούστο. Του αρέσει η διακόσμηση και το ωραίο περιβάλλον. Για τον λόγο αυτό προσπαθεί να κερδίσει χρήματα μέσα από τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες και επιδιώκει κυρίως να συνδυάσει την ευχάριστη αυτή ενασχόληση με την οικονομική του επιτυχία. Γνωρίζει πολύ καλά να διατηρεί την ισορροπία και τον τρόπο για την σωστή διαχείριση των οικονομικών του. Εντούτοις όμως αρκετές φορές ξεφεύγει και χάνει τον έλεγχο, επειδή του αρέσει και έχει την τάση να σπαταλάει χρήματα.

Η Αφροδίτη, ως κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου, τον κάνει να αναζητά την τέλεια σχέση και να ζει για τον έρωτα. Αισθάνεται έντονα την επιθυμία, αλλά και την ανάγκη να έχει πάντα ένα σύντροφο δίπλα του και γι’ αυτό ερωτεύεται συχνά. Έχει έμφυτη την ικανότητα  να φλερτάρει και σε συνδυασμό με την στρατηγική του και την γοητεία του καταφέρνει συνήθως να σαγηνεύσει το ενδιαφερόμενο πρόσωπο και να πετύχει αυτό που θέλει. Αυτό που ζητά από το ταίρι του για να τον κάνει ευτυχισμένο, εκτός από το σεξ, είναι η αγάπη, η στοργή και η τρυφερότητα. 

Η σεξουαλική επαφή αποτελεί γι’ αυτόν μία εμπειρία αισθησιακή, συναρπαστική που θα τον απογειώσει και θα τον οδηγήσει πέρα από τα σύνορα της φαντασίας. Του αρέσει να ζει έναν παράφορο έρωτα και να παρασύρει το ταίρι του σε πράξεις ασύνετες και γεμάτες φαντασία με ερωτικά παιχνίδια, μέσα σε μία ατμόσφαιρα που να εκφράζει έντονα τον ερωτισμό, με κεριά και διάφορα αρωματικά έλαια. 

Διάσημοι Έλληνες Ζυγοί: Νίκος Χατζηνικολάου, Χρήστος Δάντης, Μελίνα Μερκούρη, Τζόϊς Ευείδη, Αντώνης Καφετζόπουλος, Αλέξης Γεωργούλης, Μαρία Σολωμού

taromanteia.gr