ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ζώδια του Αέρα

ΤΑ ΖΩΔΙΑ ΤΟΥ ΑΕΡΑ

Στα ζώδια του Αέρα ανήκουν οι Δίδυμοι, ο Ζυγός και ο Υδροχόος, τα οποία διακρίνονται για τον ιδιαίτερο και ενδελεχή τρόπο σκέψης τους, καθώς  και για την ανάγκη τους για ομαλή και υγιή κατάσταση του νου.

Είναι άνθρωποι που αγαπούν την δουλειά, κατέχονται από φιλοδοξία και επιδιώκουν μεγάλους στόχους. Έχουν έμφυτη καλλιτεχνική ικανότητα, ενώ τα επαγγέλματα που ακολουθούν είναι αυτά, που τους δίνουν ενέργεια και την δυνατότητα να δημιουργούν και να εκφράζουν τις αντιλήψεις και την ιδεολογία τους.

Ιδιαίτερο χαρακτηριστικό τους, είναι το χάρισμα του λόγου, καθώς και ο ανεπανάληπτος τρόπος που έχουν, στο να δημιουργούν σχέσεις με τους άλλους και να επικοινωνούν μαζί τους, ανταλλάσσοντας τις πληροφορίες τους. Αυτός είναι και ο λόγος, που οι περισσότεροι εξ αυτών, ακολουθούν επαγγέλματα, όπως, της δημοσιογραφίας ή του παρουσιαστή στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, του λογοτέχνη,  του διπλωματικού σώματος κ.α..

Έχουν ανεπτυγμένο το αίσθημα της φιλοτιμίας, είναι αμερόληπτοι, .ακολουθούν τους ηθικούς νόμους και ενεργούν σύμφωνα με το δίκαιο, όχι μόνο στις επαγγελματικές τους σχέσεις, αλλά και στις προσωπικές. Αυτός είναι και ένας επιπλέον λόγος, που οδηγεί μερικούς, να ασχοληθούν με επαγγέλματα που έχουν σκοπό την εφαρμογή και την τήρηση των νόμων.

Είναι άτομα ευχάριστα, με θετική διάθεση, που διαπνέονται από αισιοδοξία, καθώς έχουν πίστη στην καλή έκβαση των πραγμάτων, έχουν αίσθηση του χιούμορ, αντιμετωπίζουν τα πράγματα με εύθυμη διάθεση, γεγονός, που τους κάνει στο περιβάλλον τους, να κερδίζουν αισθήματα συμπάθειας, ευχαρίστησης και εκτίμησης. 

Σε προσωπικό επίπεδο, όταν πρόκειται να συνάψουν μία σχέση, είτε φιλική είτε ερωτική, αξιολογούν τα πάντα και σταθμίζουν τα προτερήματα και τα ελαττώματα, προτού διαμορφώσουν την τελική γνώμη. 

Από την στιγμή, όμως, που θα λάβουν την απόφαση να συνάψουν φιλικούς δεσμούς με κάποιο άτομο ή μία σταθερή ερωτική σχέση, επιδίδονται σε αυτούς με όλη τους την ψυχή και προσφέρουν απλόχερα, χωρίς αντάλλαγμα, την αγάπη τους και την βοήθειά τους, εφόσον την χρειάζονται. Τα ζώδια του αέρα είναι φιλελεύθερα άτομα και γι’ αυτό δεν δέχονται από κανέναν να τους στερήσει τα δικαιώματα και την ελευθερία τους, αλλά ούτε και να υποτάξει κανείς την πνευματική τους ικανότητα και αντίληψη.

Αν και όλα τα παραπάνω χαρακτηριστικά είναι εξ ίσου κοινά και στα τρία ζώδια του Αέρα, εν τούτοις παρατηρούνται και κάποιες διαφοροποιήσεις σε αυτά.

Οι ανήκοντες στο ζώδιο των Διδύμων, συγκριτικά με τα άλλα δύο ζώδια του Αέρα, κατέχονται από μεγαλύτερη φιλοδοξία και μεγαλομανία, είναι περισσότερο κοινωνικοί και μπορούν να ελίσσονται και να προσαρμόζονται σε διάφορες καταστάσεις με περισσότερη ευκολία. Παρ’ όλα αυτά, προκειμένου να επωφεληθούν από κάτι και να εξυπηρετήσουν τα δικά τους συμφέροντα ή να ξεφύγουν από μία δυσάρεστη κατάσταση, δεν διστάζουν να παρουσιάσουν μία συμπεριφορά που να εμφανίζει μία εικόνα ψεύτικη για τις πραγματικές τους προθέσεις ή για τον αληθινό τους χαρακτήρα.

Οι Ζυγοί είναι άτομα με ιδιαίτερες συναισθηματικές ευαισθησίες, ενώ διαθέτουν και μία δημιουργική, επινοητική και εφευρετική ικανότητα. Εν τούτοις δεν τους είναι δύσκολο, αν χρειαστεί, να παρουσιάσουν μία εγωιστική συμπεριφορά ή να φερθούν με τρόπο αυστηρό, επικριτικό και χωρίς κανένα συμβιβασμό, ενώ χαρακτηρίζονται και από ματαιοδοξία.

Ο Υδροχόος, είναι άτομο ανεξάρτητο, ισχυρογνώμων, που επιμένει πεισματικά στη γνώμη του και πιστεύει, περισσότερο από τα άλλα δύο ζώδια,  σε ιδανικά και υψηλές αξίες, τα οποία είναι συνήθως ανέφικτα. Η αρνητική του πλευρά είναι ότι, πολλές φορές δείχνει αδιαφορία για τα συναισθήματα των άλλων, ενώ, άλλες φορές μπορεί να επιδεικνύει χαιρεκακία ή να φέρεται με ύπουλο τρόπο. Επίσης έχει την τάση να εκδικείται ή να εκφράζει διάθεση για εκδίκηση.

Τaromanteia.gr