ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Υδροχόος

Φυσικό Στοιχείο: Αέρας
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Εφευρετικός
Πλανήτης του ζωδίου: Ουρανός
Επιθυμεί: να γενικεύει
Ζώδια που ταιριάζει: Κριός, Δίδυμοι, Ζυγός 
Αγαπημένο Χρώμα: Μπλε
(+): Ανεξάρτητος, Εξωστρεφής, Αλτρουϊστής, Τίμιος, Οραματιστής, Φιλάνθρωπος, Καινοτόμος
(-): Απρόβλεπτος, Ασταθής, Πεισματάρης, Αμφισβητίας, Εριστικός, Ιδεολόγος, Eξωπραγματικός


Ο Υδροχόος είναι το ενδέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γένους αρσενικού και ανήκει στα ζώδια του «Αέρα». Ο Ουρανός, ως κυρίαρχος πλανήτης του Υδροχόου, τον κάνει να αντιδρά μερικές φορές απρόβλεπτα και αλλοπρόσαλλα και να επιφέρει χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια μεγάλες ανατροπές στην ζωή του σε σημείο που να προκαλεί σοκ και ισχυρή κατάπληξη.  

Είναι ένα άτομο ελεύθερο και υπερβολικά ανεξάρτητο και διαπνέεται από έντονα ανθρωπιστικά συναισθήματα, που προσπαθεί με κάθε τρόπο να βοηθήσει και να συμπαρασταθεί στους συνανθρώπους του. Είναι ιδιόρρυθμος, εκκεντρικός και ισχυρογνώμονας και αντιδράει σε οτιδήποτε θεωρεί ότι του παρεμποδίζει την δράση του να κινηθεί ελεύθερα και με τον τρόπο που αυτός θεωρεί ότι είναι ο σωστός. 

Ο Υδροχόος είναι ένα πνεύμα επαναστατικό που δεν του αρέσει να υπακούει και να πειθαρχεί σε θεσμοθετημένους κανόνες. Δεν του αρέσει να ζει με συμβάσεις και με καθιερωμένους τρόπους κοινωνικής συμπεριφοράς. Του αρέσουν κατά κανόνα οι πρωτοποριακές ιδέες, είναι πολυμήχανος και έχει από την φύση του ευρηματική φαντασία. 

Έχει την ικανότητα να επινοεί και να εφαρμόζει νέες μεθόδους και πρωτότυπες τεχνικές κατασκευές σε σημείο που να αγγίζει αρκετές φορές τα όρια της ιδιοφυίας. Διακατέχεται από έπαρση και υπεροψία, έχει μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του και επιδιώκει να επιβάλλει τις δικές του ιδέες, επειδή πιστεύει ότι μόνον αυτός γνωρίζει τον ορθό τρόπο για όλα τα θέματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι να υποστηρίζει με υπερβολική έμφαση τους δικούς του ισχυρισμούς, να παραγκωνίζει όλες τις άλλες απόψεις και να τις αντιμετωπίζει με τρόπο περιφρονητικό και υποτιμητικό.

Η κοινωνικότητά του έχει μία δράση ανεξέλεγκτη, γεγονός που  τον βοηθά να αυξήσει σε μεγάλο βαθμό τον κύκλο γνωριμιών του. Αυτό που επιθυμεί είναι να περιστοιχίζεται από ένα περιβάλλον, το οποίο να συμβαδίζει με τους εξιδανικευμένους στόχους του. Τα άτομα με τα οποία συνάπτει ιδιαίτερες φιλικές σχέσεις συνήθως είναι επιφανή και διακεκριμένα. Κατέχουν σημαντική θέση στην κοινωνία, ώστε να μπορούν στο μέλλον να του φανούν χρήσιμα για να του ικανοποιήσουν κάποιες ανάγκες του. 

Ο Υδροχόος είναι πρόσχαρος, υπεραγαπά τους φίλους του και προσπαθεί πάντα να τους στηρίζει και να τους παρέχει την βοήθειά του με όποιον τρόπο μπορεί. Γίνεται ο εμψυχωτής της παρέας με την ζωντάνια και τον δυναμισμό του και του αρέσει να βρίσκεται στο επίκεντρο και να είναι μέσα σε όλα τα θέματα συζητήσεων.

Στον επαγγελματικό τομέα με τις ενέργειές του καταφέρνει να πετύχει το «ακατόρθωτο» και γενικά όλους τους στόχους που θέτει. Φθάνει στο επιθυμητό αποτέλεσμα και υπερνικά όλες τις δυσκολίες και τα εμπόδια, που πιθανόν να αντιμετωπίσει, με την υπομονή και την ψυχραιμία του. 

Είναι άτομο που φροντίζει και αποκτά την οικονομική ανεξαρτησία του. Δεν υπολογίζει τα χρήματα και του αρέσει να ξοδεύει αλόγιστα όταν πρόκειται για την προσωπική του ευχαρίστηση ή  και για να ευχαριστήσει τα αγαπημένα του πρόσωπα. Ακόμα και αν φθάσει στο σημείο να ξεμείνει από χρήματα δεν θα χάσει το ηθικό του, αλλά θα διαπνέεται από αισιόδοξα συναισθήματα.

Ο Υδροχόος είναι άτομο που προτιμάει τις σταθερές και μόνιμες σχέσεις με σκοπό να κάνει οικογένεια, επειδή αγαπάει τα παιδιά. Εντούτοις όμως δεν μπορεί να δεχτεί τους περιορισμούς και την καταπίεση στον γάμο του και ζητάει από το ταίρι του να σεβαστεί την ελευθερία του για να μην αναγκαστεί να επιλέξει τον δρόμο της φυγής. Κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής έχει κάτι το ιδιαίτερο που τον κάνει να ξεχωρίζει, κάτι που τον απελευθερώνει από τα ταμπού. 

Στον έρωτα δεν έχει αναστολές και ηθικούς φραγμούς και είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει τα πάντα, προκειμένου να γευτεί μέσω των αισθήσεων την σαρκική ηδονή. Αν και γενικά είναι σταθερός στο γάμο του δεν του είναι δύσκολο να διαπράξει απιστία, επειδή δεν θεωρεί ότι είναι αδίκημα η πράξη του αυτή. 

Διάσημοι Έλληνες Υδροχόοι:  Μαλβίνα Κάραλη, Έλενα Παπαρίζου, Φαίη Σκορδά, Μαρία Μπεκατώρου, Αντώνης Κανάκης, Πέτρος Κωστόπουλος, Τζίμης Πανούσης.


taromanteia.gr