ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Τοξότης

Φυσικό Στοιχείο: Φωτιά
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Ανεξάρτητος
Πλανήτης του ζωδίου: Δίας
Επιθυμεί: να φιλοσοφεί 
Ζώδια που ταιριάζει: Δίδυμοι, Κριός, Παρθένος 
Αγαπημένο Χρώμα: Μπλε
(+): Ενθουσιώδης, Αισιόδοξος, Ανεξάρτητος, Ευθύς, Εκφραστικός, Πρωτοπόρος, Ανιδιοτελής
(-): Επιπόλαιος, Ανεύθυνος, Ανυπόμονος, Υπερβολικός, Φλύαρος, Ευερέθιστος, Αναξιόπιστος, Ματαιόδοξος, Άσεμνος

Ο Τοξότης είναι το ένατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γένους αρσενικού και ανήκει στα ζώδια της «Φωτιάς». Αυτό που χαρακτηρίζει έναν Τοξότη είναι η ανεξαρτησία, η αισιοδοξία, το ενδιαφέρον του για στοχασμό και φιλοσοφική σκέψη, αλλά και η αναζήτηση της δράσης και της περιπέτειας.

Έχοντας τον Δία, ως κυρίαρχο πλανήτη, ο Τοξότης επιδιώκει με υπέρμετρο ζήλο και με κάθε τρόπο να εμπλουτίσει τις γνώσεις του και να διευρύνει τους ορίζοντές του.

Είναι άτομο που διακατέχεται από μία νευρικότητα και μία τάση για συνεχή αλλαγή, κάτι που τον οδηγεί σε μία διεξοδική εξερεύνηση των πραγμάτων, είτε φυσική είτε νοητική. Συνήθως τον προσελκύουν άτομα που έχουν σχέση με το εξωτερικό ή άτομα με έντονη πνευματική δραστηριότητα.

Ο Τοξότης είναι μία σπουδαία προσωπικότητα με πολλά ενδιαφέροντα, που τον κάνουν να φαίνεται ξεχωριστός και τα οποία εναλλάσσει ανά διαστήματα για να μην αισθάνεται πλήξη και βαρεμάρα. Δίνει ιδιαίτερη σημασία και αξία στις φιλικές του σχέσεις. Τα πρόσωπα τα οποία τον περιστοιχίζουν έχουν εντελώς διαφορετικό χαρακτήρα μεταξύ τους, αλλά και με εκείνον και τα αγαπάει αληθινά. Χαίρεται και περνάει ευχάριστα  όταν βρίσκεται μαζί τους.

Δεν μπορεί να ανεχτεί την καθημερινή επανάληψη των ίδιων δραστηριοτήτων, την σοβαροφανή στάση και τα ανούσια λόγια. Οι αυθόρμητες αντιδράσεις του και ο παρορμητισμός του κατά την διάρκεια της συνομιλίας του τον κάνουν μερικές φορές να χρησιμοποιεί εκφράσεις απρεπείς και χυδαίες. Η ανυπομονησία που τον διακρίνει μερικές φορές για να φθάσει γρήγορα στους στόχους του, αποτελεί ένα επιπλέον μειονέκτημα, που έχει ως αποτέλεσμα να χάνει αρκετές ευκαιρίες.

Ως πνεύμα ανήσυχο, ανεξάρτητο και περιπετειώδες προχωράει και αντιμετωπίζει την ζωή ακόμα και τις δύσκολες καταστάσεις έχοντας βασικό κριτήριο την αισιόδοξη διάθεσή του. Αναπτύσσει έντονη και ποικίλη δράση με ορμή και δυναμισμό για να πετύχει τους σκοπούς του. Η υψηλή νοημοσύνη και η ευστροφία του τον βοηθούν να αναδειχθεί σε επιτυχημένο επαγγελματία.

Αυτό που επιθυμεί και επιδιώκει είναι η οικονομική του κατάσταση να είναι ανθηρή και μην εξαρτάται από κανέναν. Δεν υπολογίζει τα χρήματα και του αρέσει να ξοδεύει ασυλλόγιστα για ταξίδια, διασκεδάσεις και γενικά για την αγορά πραγμάτων που τον εντυπωσιάζουν. 

Ο Τοξότης είναι ένα άτομο ευχάριστο και ενθουσιώδες, που εκδηλώνει με έντονο και παράφορο τρόπο τα θερμά ερωτικά του συναισθήματα στο ταίρι του. Τον έρωτα τον αντιμετωπίζει σαν ένα παιχνίδι, σαν μία περιπέτεια διασκεδαστική.

Το επίμονο φλερτ και η ένταση που νοιώθει μέχρι να κατακτήσει τον στόχο του τον γοητεύει και τον κάνει να νοιώθει ακατανίκητη έλξη για το πρόσωπο του αντίθετου φύλου. Την σεξουαλική πράξη την αντιμετωπίζει σαν διασκέδαση και προσπαθεί με το ταίρι του να κάνουν διαφορετικά και πρωτότυπα πράγματα κάθε φορά, για να αποφύγει την ανία μέσα στην σχέση.

Δεν φημίζεται για την σταθερότητα στις σχέσεις του και είναι ικανός, αν νοιώσει ότι εγκλωβίζεται, να τα γκρεμίσει όλα, ακόμα και να εγκαταλείψει το αγαπημένο του πρόσωπο, προκειμένου να αποκτήσει ξανά την ελευθερία του. Παρά το γεγονός ότι στη βάση του είναι ένα ζωηρό, άστατο και άπιστο ζώδιο, εντούτοις χαίρεται και αισθάνεται όμορφα στην σκέψη να δημιουργήσει οικογένεια και να έχει δίπλα του ένα σύντροφο πρόθυμο, αφενός να του παρέχει την ελευθερία που επιθυμεί και αφετέρου να τον ακολουθεί στην περιπετειώδη και πολυκύμαντη ζωή του.

Διάσημοι Έλληνες Τοξότες: Χριστίνα Ωνάση, Αγάπη Βαρδινογιάννη, Ζωή Λάσκαρη, Άννα Βίσση, Παντελής Παντελίδης, Γρηγόρης Αρναούτογλου, Βλάσης Μπονάτσος

taromanteia.gr