ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Σκορπιός

Φυσικό Στοιχείο: Νερό
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Αποφασιστικός-Ισχυρός
Πλανήτης του ζωδίου: Πλούτωνας
Επιθυμεί: να ελέγχει 
Ζώδια που ταιριάζει: Αιγόκερως, Λέοντας, Ιχθείς 
Αγαπημένο Χρώμα: Σκούρο κόκκινο & Μαύρο
(+): Αποφασιστικός, σεξουαλικός, συναισθηματικός, μαγνητικός, παθιασμένος, ισχυρός, σταθερός
(-): Εκδικητικός, αυτοκαταστροφικός, ισχυρογνώμων, ζηλιάρης, καχύποπτος, εσωστρεφής, μυστικοπαθής, κτητικός, μνησίκακος


Ο Σκορπιός είναι το όγδοο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γένους θηλυκού και ανήκει στα ζώδια του «Νερού». Είναι φοβερά έξυπνος και έχει εξαιρετικά ανεπτυγμένη διαισθητική αντίληψη, μία δύναμη εσωτερική, ακατανόητη, που όμως τον καθιστά ιδιαίτερα αινιγματικό. Αυτό που τον κάνει αξιοπρόσεκτο είναι το έντονο κοίταγμά του που μαγνητίζει και δίνει την αίσθηση ότι διεισδύει στις σκέψεις των άλλων.

Έχει την τάση να προσπαθεί συνεχώς να εξακριβώσει τις ψυχικές διαθέσεις των γύρω του και να τους ψυχογραφεί, επειδή υποπτεύεται τους πάντες και τα πάντα γύρω του. Εμμένει σε καταστάσεις και βιώματα του παρελθόντος που τον σημάδεψαν και κυρίως σε δυσάρεστες εμπειρίες. 

Ο Σκορπιός δεν θα ξεχάσει ποτέ την αθέτηση ηθικών υποσχέσεων κάποιου ή την προδοσία του, όσα χρόνια και αν περάσουν και θα προσπαθήσει να εκδικηθεί μόλις του δοθεί η κατάλληλη ευκαιρία. Είναι άτομο που δεν μπορεί να τον πλησιάσει κανείς εύκολα, καθώς έχει την τάση να κλείνεται στον εαυτό του και να μην εξωτερικεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του. 

Ο Πλούτωνας, ως κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου, δίνει δύναμη στον Σκορπιό να δημιουργηθεί εκ νέου,  ακόμα και ύστερα από περίοδο κατάπτωσης. Υποστηρίζει με ανένδοτη επιμονή την γνώμη του, έχει μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του και παραμένει ακλόνητος και σταθερός στις πεποιθήσεις του. Στον εργασιακό τομέα χαρακτηρίζεται από δυναμισμό και αποφασιστικότητα. Είναι άτομο φιλόδοξο, επιδιώκει μεγάλους και σπουδαίους στόχους και παράγει σημαντικό έργο, επειδή επιδίδεται παθιασμένα σε οποιαδήποτε δραστηριότητα και αν ασχοληθεί.

Είναι λάτρης του χρήματος, αγαπάει το εύκολο κέρδος και επιδιώκει επίμονα να το αποκτήσει. Θα προσπαθήσει να επωφεληθεί ακόμα και κρυφές καταστάσεις και μέσα προκειμένου να το επιτύχει. Επιθυμεί να ζήσει μία πλούσια και άνετη ζωή, γι’ αυτό και δεν είναι παραδόπιστος. Διαθέτει και ξοδεύει ασυλλόγιστα όταν πρόκειται για τον εαυτό του ή για τα αγαπημένα του πρόσωπα.

Ο Σκορπιός είναι άτομο που έχει την δύναμη να συγκρατεί τον εαυτό του και να μην τον αφήνει να παρασυρθεί εύκολα για να αγαπήσει και να ερωτευτεί. Όταν όμως μπλεχτεί τελικά στα δίχτυα του έρωτα, αγαπάει αληθινά, με σφοδρό πάθος και με όλη την δύναμη της ψυχής του. Του αρέσει να ερωτοτροπεί και να εκδηλώνει το ερωτικό του ενδιαφέρον σε στόχους, οι οποίοι θεωρούνται δύσκολοι γι’ αυτόν ή είναι απαγορευμένοι.

Στις σχέσεις του αφοσιώνεται ολοκληρωτικά και οδηγείται πολλές φορές σε ακραίες συμπεριφορές. Γίνεται πολύ κτητικός και ανεξέλεγκτα ζηλότυπος, με αποτέλεσμα να γίνεται πολλές φορές καταπιεστικός και να δημιουργεί μία πνιγηρή και ασφυκτική ατμόσφαιρα ανάμεσα σε αυτόν και το ταίρι του. 

Αυτό που τον κάνει να ξεχωρίζει είναι η ανεπανάληπτη και εξαιρετική του επίδοση κατά την διάρκεια της σεξουαλικής επαφής. Διακατέχεται από έντονο αισθησιασμό και σεξουαλικότητα, εφόσον θεωρεί ότι η σαρκική ηδονή και το ερωτικό πάθος, τα οποία προσδίδουν και στους δύο ένα αίσθημα απόλαυσης και ικανοποίησης, είναι αναγκαία για να διατηρηθεί μία φυσιολογική σχέση. Είναι σταθερός και πιστός στη σχέση του και απαιτεί το ίδιο και από το αγαπημένο του πρόσωπο. Δεν μπορεί να ανεχτεί την παραμικρή προδοσία από το ταίρι του και είναι ένας από τους βασικούς λόγους που θα χωρίσει, όσο και αν αγαπάει και τον πονάει. 

Διάσημοι Έλληνες Σκορπιοί: Ελένη Ράντου, Ελένη Μενεγάκη, Τζένη Μπαλατσινού, Έλενα Κουντουρά, Μιχάλης Χατζηγιάννης, Γιώργος Τσαλίκης

taromanteia.gr