ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Παρθένος

Φυσικό Στοιχείο: Γη
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Μετριοφροσύνη
Πλανήτης του ζωδίου: Ερμής
Επιθυμεί: Την καλαισθησία 
Ζώδια που ταιριάζει: Δίδυμος, Ιχθείς, Ταύρος
Αγαπημένο Χρώμα: Βαθύ μωβ & Ασημί
(+): Ενεργεί πάντα με λογική και σιγουριά, του αρέσει η συνέπεια και η τάξη, είναι ευφυής, σχολαστικός, μεθοδικός, ταπεινόφρων, εργατικός και ήρεμος
(-): Τελειομανής, πνεύμα ανήσυχο, ενεργεί με περίσκεψη και μέτρο, αποφεύγει τις υπερβολές και τις ριψοκίνδυνες ενέργειες, του αρέσει να γκρινιάζει συνεχώς και διακατέχεται από υπερβολικό άγχος


Ο Παρθένος είναι το έκτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γένους θηλυκού, ανήκει στα ζώδια της «Γης» και σηματοδοτεί το τέλος της καλοκαιρινής περιόδου. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου διακατέχονται από ανήσυχο πνεύμα, γι’ αυτό και προσπαθούν να βελτιώνουν συνεχώς τις γνώσεις τους. Είναι στενόμυαλοι, αλλά ιδιαίτερα ευφυείς και με συγκροτημένη σκέψη. Έχουν την τάση να εξωτερικεύουν τις σκέψεις τους και τα συναισθήματά τους.

Η ρεαλιστική θεώρηση που έχουν για την ζωή, τους παρακινεί να επιλύουν όλα τα θέματα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται με κάθε σχολαστική λεπτομέρεια. Είναι άτομα προσγειωμένα, μετριόφρονες και τους αρέσει η μεθοδική οργάνωση και η τάξη των σκέψεων και των πραγμάτων. Αντιμετωπίζουν με επιφύλαξη και δισταγμό κάθε νεωτερισμό και ενεργούν με σύνεση και μέτρο, αφού προηγουμένως μελετήσουν καλά και με ακρίβεια την κάθε τους κίνηση, σε σημείο που μερικές φορές καταντούν βαρετοί.

Πολλές φορές κρίνουν με αυστηρό τρόπο τα λάθη και τις εσφαλμένες ενέργειες των άλλων. Αγαπούν πολύ όχι μόνο τους ανθρώπους, αλλά και τα ζώα, όπου τους δείχνουν την αγάπη και την φροντίδα τους με τον καλύτερο τρόπο. Έχουν την διάθεση και την επιθυμία να φροντίζουν και να παρέχουν αφιλοκερδώς την βοήθειά τους, ώστε να αποδεικνύονται ότι είναι χρήσιμοι για τους γύρω τους.

Οι Παρθένοι είναι άνθρωποι εργατικοί. Τους χαρακτηρίζει ο υπέρμετρος ζήλος και είναι ικανοί να αντεπεξέλθουν επάξια και να διαπρέψουν σε οποιαδήποτε εργασία που δεν χρειάζεται να διαθέτει κάποιος έμπνευση, αλλά απλά να κατέχουν οργανωτικά στοιχεία και ακρίβεια. Τα άτομα που ανήκουν στο ζώδιο της Παρθένου είναι αγνά, με αισθήματα ειλικρινή και όχι κακόβουλες προθέσεις. Έχουν μία ροπή για την απόλυτη τελειότητα και την καλαισθησία. Αυτή η υπερβολή και οι ακρότητες που τους συνοδεύουν στην καθημερινότητά τους, αρκετές φορές προκαλούν ανία και βαρεμάρα στα πρόσωπα που τους περιβάλλουν. Είναι όμως άτομα με ευαισθησίες και όταν τους προσβάλλει ή τους πληγώσει κάποιος  προσπαθούν να μην το δείξουν, αλλά το κρατούν για πολύ καιρό μέσα τους.

Οι Παρθένοι είναι ιδιαίτερα ρομαντικοί και αισθάνονται έντονα την επιθυμία να γνωρίσουν τον έρωτα, να αγαπήσουν και να αγαπηθούν. Οι γνώσεις και το υψηλό πνευματικό επίπεδο είναι τα βασικά στοιχεία που τους προσελκύουν στα άτομα του αντίθετου φύλου, που τους διεγείρουν και τους προκαλούν ερωτική έλξη. Επιδιώκουν συνήθως να προχωρήσουν σε μόνιμες και μακροχρόνιες σχέσεις. Όταν ερωτεύονται αγαπούν βαθειά. Είναι δοτικοί, περιποιητικοί και πιστοί στο ταίρι τους, ενώ πολλές φορές γίνονται κουραστικοί με την τάξη, την γκρίνια και την υπερπροστασία που δείχνουν.

Αποτελούν το ιδανικότερο υπόδειγμα του συντρόφου ή του συζύγου. Η σεξουαλική επαφή δεν στηρίζεται στο πάθος και στην φαντασία, αλλά μέσα στο πλαίσιο να περιποιηθεί και να ευχαριστήσει το αγαπημένο του πρόσωπο. Σε περίπτωση χωρισμού ενός Παρθένου με το ταίρι του, ποτέ δεν αποδέχεται τις ευθύνες του, αλλά πάντα επιρρίπτει την υπευθυνότητα και τα σφάλματα στο έτερον ήμισυ. Αν όμως ερωτευτούν αληθινά είναι πρόθυμοι ακόμα και να ικετεύσουν, προκειμένου να αποφευχθεί  τυχόν χωρισμός.

Με κάποια μικροπροβλήματα που μπορεί να παρουσιαστούν στην υγεία τους αγχώνονται υπερβολικά και μεγαλοποιούν την κατάσταση, χωρίς στην πραγματικότητα να συμβαίνει κάτι σοβαρό. Ενδιαφέρονται αρκετά για την φυσική τους κατάσταση και φροντίζουν την διατροφή τους για να βρίσκεται σε καλή κατάσταση η υγεία τους. Πολλές φορές όμως φθάνουν στο αντίθετο άκρο, καθώς γίνονται υποχόνδριοι τόσο με την υγιεινή του σώματος όσο και με την καθαριότητα γενικά.

Διάσημοι Έλληνες Παρθένοι: Ντέμης Νικολαΐδης, Φώτης Σεργουλόπουλος, Γωγώ Μαστροκώστα, Νίκος Καρβέλας, Κωνσταντίνα Σπυροπούλου, Μάρκος Σεφερλής

taromanteia.gr