Λέων

Φυσικό Στοιχείο: Φωτιά
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Φιλοδοξία - Μεγαλοψυχία 
Πλανήτης του ζωδίου: Ήλιος
Επιθυμεί: Να δημιουργεί
Ζώδια που ταιριάζει: Κριός, Δίδυμος, Λέων, Ζυγός, Τοξότης, Υδροχόος
Αγαπημένο Χρώμα: Χρυσό
(+): Φιλοδοξία, Γενναιοδωρία, Μεγαλοψυχία, Δημιουργικότητα, Αγωνιστικότητα
(-): Ισχυρογνωμοσύνη, Ατομικισμός, Εγωισμός, Κενοδοξία, Φιλαρέσκεια


Ο Λέων είναι το πέμπτο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Ανήκει στα ζώδια της «φωτιάς». Διαθέτει έντονη προσωπικότητα που εκπέμπει ακτινοβολία. Δίνει ιδιαίτερη σημασία στην εξωτερική του εμφάνιση. Είναι γεννημένος για αρχηγός και έχει την ικανότητα να προσελκύει την προσοχή και τα βλέμματα των γύρω του. Ο ήλιος, ως κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου, τον κάνει να διαπνέεται από αισιοδοξία, δίψα για έντονες απολαύσεις, μία τάση για δημιουργία και απέραντη γενναιοδωρία. Η ισχυρογνωμοσύνη και ο εγωισμός του όμως πολλές φορές τον κάνουν να γίνεται αντιπαθητικός.

Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και πιστεύει ότι κατέχει τις δυνάμεις και τις ικανότητες για να πετύχει μόνος του τους στόχους του. Υποστηρίζει με σθένος και με ασυγκράτητο ενθουσιασμό τα «πιστεύω» του. Είναι αποφασιστικός, πιστός σε οτιδήποτε αντιλαμβάνεται και που κρίνει ότι είναι σωστό. Εμμένει σε αυτό και δεν αλλάζει εύκολα τις απόψεις του. Διακρίνεται για την ευφυΐα του, την οξυδέρκειά του και τους έξυπνους ελιγμούς για κάθε ζήτημα.  

Έχει την τάση να εκδηλώνει την ψυχική του κατάσταση είτε είναι ευχάριστη είτε είναι δυσάρεστη και να εκφράζεται με τον τρόπο του ατόμου που διαθέτει όλα τα πνευματικά στοιχεία που απαιτούνται για να παράγει έργο. 

Αρέσκεται στο να βρίσκεται σε μία χαρούμενη ατμόσφαιρα που να προκαλεί εντύπωση με τα ζωηρά της χρώματα, καθώς και να περιβάλλεται από άτομα που να του προσδίδουν συναισθήματα χαράς και ικανοποίησης. Είναι έκδηλη η επικέντρωσή του σε τοποθεσίες εκτός κατοικημένων τόπων, σε μέρη εξοχικά. Τον ενδιαφέρει πολύ η ψυχαγωγία του και χαίρεται με οποιαδήποτε δραστηριότητα του προκαλεί ευθυμία και ευχαρίστηση.  

Η αχαλίνωτη φιλοδοξία του για προσωπική ανάδειξη και η αυτοπεποίθηση που έχει του δίνουν την ώθηση και το έναυσμα για να επιτύχει κοινωνική αναγνώριση και να φθάσει σε ανώτερες τιμητικές βαθμίδες. Η επαγγελματική του ανέλιξη και καταξίωση επιτυγχάνεται, επειδή δεν λειτουργεί παρορμητικά, αλλά  με βάση την λογική. Τα βήματά του έχουν βέβαια έναν αργό ρυθμό, αλλά όμως ακολουθούν μία σταθερή ανοδική πορεία. Του αρέσουν η δόξα, οι έντονες επιδοκιμασίες, καθώς και τα επαγγέλματα που αισθάνεται ότι προσφέρει έργο δημιουργικό.

Δεν του αρέσει να εξαρτάται οικονομικά από άλλους και για τον λόγο αυτό φροντίζει έγκαιρα να αποδεσμευτεί και να γίνει ανεξάρτητος με την επαγγελματική του αποκατάσταση. Είναι λάτρης του χρήματος, εφόσον το θεωρεί ότι είναι το απαραίτητο «εργαλείο» που θα του προσφέρει την χλιδή, την πολυτέλεια και την διασκέδαση, ενώ ταυτόχρονα τον χαρακτηρίζει η σπατάλη, καθώς του αρέσει να ξοδεύει αλόγιστα. Η τύχη του χαμογελάει ακόμα και όταν μερικές φορές φθάνει σε οικονομικό αδιέξοδο, εξαιτίας της απλοχεριάς του.

Επιθυμεί πάντα να είναι ο πρωταγωνιστής και το επίκεντρο της παρέας. Είναι άτομο κοινωνικό και περιστοιχίζεται από πολλούς φίλους και γνωστούς. Προσφέρει απλόχερα την βοήθειά του, χωρίς να περιμένει κάποιο αντάλλαγμα. Είναι επιεικής, καλόψυχος σε τέτοιο σημείο που παραβλέπει ακόμα και τα λάθη και τις αδικίες που πιθανόν να γίνουν σε βάρος του. Αψηφά τους κινδύνους όταν πρόκειται να βοηθήσει και να στηρίξει αγαπημένα του πρόσωπα.

Στις προσωπικές του σχέσεις δίνεται με πάθος και υπόκειται σε συνεχείς αλλαγές μέχρι να γνωρίσει τον αληθινό έρωτα, οπότε και αφοσιώνεται αποκλειστικά στο αγαπημένο του πρόσωπο. Αγαπάει πολύ το σεξ, τον διεγείρει το φλερτ και γενικά το ερωτικό παιχνίδι. Είναι γενναιόδωρος και διακατέχεται από τρυφερά και στοργικά αισθήματα, τα οποία εκφράζει στο ταίρι του με ένα λεπτό τρόπο. Δεν βιάζεται να συνάψει γάμο, αν και υπεραγαπά τα παιδιά.

Εντούτοις όμως είναι ένα άτομο δύσκολο, με υπερβολικές απαιτήσεις και εγωιστική συμπεριφορά, ενώ αναζητά συνεχώς την επιβεβαίωση, με αποτέλεσμα να προβαίνει μερικές φορές σε σφάλματα ανεπανόρθωτα για την σχέση του ή τον γάμο του. 

Διάσημοι Έλληνες Λέοντες: Ζέτα Μακρυπούλια, Σμαράγδα Καρύδη, Άντζελα Δημητρίου, Στράτος Τζώρτζογλου, Νίκος Κακλαμανάκης.

taromanteia.gr