Ιχθείς

Φυσικό Στοιχείο: Νερό
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Ευαίσθητος
Πλανήτης του ζωδίου: Ποσειδώνας
Επιθυμεί: να πιστεύει
Ζώδια που ταιριάζει: Υδροχόος, Καρκίνος, Σκορπιός 
Αγαπημένο Χρώμα: Μωβ
(+): Ευαίσθητος, Ρομαντικός, Διαισθητικός, Διορατικός, Ιδεαλιστής, Καλλιτεχνική φυσιογνωμία με πλούσια φαντασία, Ανιδιοτελής
(-): Ασταθής, Άβουλος, Ανασφαλής, Ανεύθυνος, Αφηρημένος, Εύθικτος, Μυστικοπαθής


Οι Ιχθείς είναι το δωδέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γένους θηλυκού και ανήκει στα ζώδια του «Νερού». Ο Ιχθύς είναι ένα άτομο ευαίσθητο, τρυφερό με έντονες συγκινησιακές εξάρσεις, γεγονός που τον κάνει να θίγεται και εύκολα. Τα συναισθήματα που πλημμυρίζουν την ψυχή του είναι πραγματικά και ουσιαστικά. 

Έχει ιδιαίτερα ανεπτυγμένο το αίσθημα της αλληλεγγύης και της συμπάθειας, καθώς συναισθάνεται τον πόνο και την δυστυχία του άλλου. Είναι πρόθυμος ακόμα και να θυσιασθεί προκειμένου να βοηθήσει τον συνάνθρωπό του. Είναι ένα άτομο καλοπροαίρετο, που βλέπει πάντα την θετική πλευρά της προσωπικότητας του άλλου, γεγονός που μερικές φορές τον κάνει να πέσει θύμα πλάνης και εξαπάτησης.

Το αίσθημα αγάπης που νοιώθει για τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι βαθύ και η ερωτική αγάπη για το ταίρι του συνήθως γίνεται παράφορη. Ο Ιχθύς διακρίνεται για τον ακραίο συναισθηματισμό του, που έχει ως αποτέλεσμα τις έντονες ψυχικές του μεταπτώσεις και την συχνή εναλλαγή της διάθεσής του. Δηλαδή, την μία στιγμή μπορεί να διαπνέεται  από έντονο ενθουσιασμό και ευθυμία και την επόμενη μπορεί να αισθάνεται πλήρη απογοήτευση, απελπισία και μελαγχολία.

Διακατέχεται από μυστικοπάθεια και έχει την τάση συχνά να κλείνεται στον εαυτό του και να μην εξωτερικεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, απλώνοντας γύρω του ένα πέπλο μυστηρίου. Ο Ιχθύς είναι ένα πνεύμα ανήσυχο, χαρακτηρίζεται από βαθύ στοχασμό και συλλογισμό. Ποτέ δεν είναι ικανοποιημένος απόλυτα από τον εαυτό του και τις πράξεις του. Όμως όταν αναλάβει κάποιο έργο ασχολείται με υπερβάλλοντα ζήλο και το φέρνει εις πέρας με μεγάλη επιτυχία. 

Είναι άτομο που πιστεύει σε ιδανικά και υψηλές αξίες, τα οποία συνήθως είναι ανέφικτα. Χαρακτηρίζεται από οξυδέρκεια και έχει μεγάλη αντιληπτική ικανότητα. Έχει την ικανότητα να προσαρμόζεται εύκολα σε οποιαδήποτε μεταβολή προκύψει στη ζωή του. Ο Ιχθύς είναι επιρρεπής σε ονειροπολήσεις, είναι ανασφαλής και ανυπόμονος. Αισθάνεται αδύναμος και ανίσχυρος όταν είναι μόνος  του. Γι’ αυτό και ασυνείδητα προσκολλάται πάντοτε σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, από το οποίο και αντλεί την δύναμή του.

Ο Ποσειδώνας, ως κυρίαρχος πλανήτης του ζωδίου, τον κάνει να διακρίνεται για το καλλιτεχνικό του ταλέντο, την πλούσια και ζωηρή φαντασία του, καθώς και την ικανότητα της ενόρασης και της διαίσθησης. Συνήθως προωθεί την έμπνευση και τις ικανότητες αυτές με σκοπό να δημιουργήσει, είτε για επαγγελματικό του όφελος, είτε για να ικανοποιήσει δικές του επιθυμίες και των αγαπημένων του προσώπων. 

Χαρακτηρίζεται πολλές φορές από αδυναμία και έλλειψη πνευματικής συγκέντρωσης, καθώς και από μία τάση να ζει εκτός πραγματικότητας, σε έναν δικό του ιδανικό και φανταστικό κόσμο, γεγονός που συνήθως εκνευρίζει τους γύρω του. 

Ο Ιχθύς δεν διακρίνεται για την φιλοδοξία του. Όμως αγαπάει αρκετά την δουλειά του, δένεται με αυτήν και διαθέτει τα απαραίτητα προσόντα για να αποδώσει και να παράγει σημαντικό έργο. Είναι ανιδιοτελής, δεν αποβλέπει στο προσωπικό του συμφέρον και δείχνει περιφρόνηση για το χρήμα. Δεν είναι συνετός στην οικονομική του διαχείριση, καθώς έχει την τάση και την ευχαρίστηση να ξοδεύει αλόγιστα αρκετά χρήματα για τα πρόσωπα που αγαπάει. 

Ο Ιχθύς, ως ιδιαίτερα συναισθηματικό ζώδιο, ρομαντικό και ευαίσθητο πιστεύει στον αληθινό έρωτα και πέφτει  εύκολα στα δίχτυα του. Αποκτά στενή συναισθηματική σχέση με το ταίρι του και δένεται μαζί του με όλη την δύναμη της ψυχής του. Έχει την τάση να εξιδανικεύει το αγαπημένο του πρόσωπο, να του προσφέρει όλο του το είναι και να πλάθει όνειρα κάνοντας τα δικά του σενάρια για το μέλλον μαζί του. Στο σεξ είναι ασυγκράτητος και παραδίδεται με πάθος στο ταίρι του. 

Δεν μπορεί εύκολα να διαχειριστεί έναν πιθανό χωρισμό, ακόμα και αν τον επιθυμεί ο ίδιος, εξαιτίας της ευαισθησίας της ψυχής του. Ο ψυχικός του επηρεασμός από τις έντονες αναμνήσεις και την απώλεια αυτού του έρωτα  θα τον πονάει για πάντα και μπορεί να τον οδηγήσει στο σημείο να παρουσιάσει ακόμα και συμπτώματα κατάθλιψης. 

Διάσημοι Έλληνες Ιχθείς: Κωνσταντίνος Καραμανλής, Γιάννης Πάριος, Δημήτρης Χορν, Θέμης Γεωργαντάς, Βάνα Μπάρμπα, Μαρία Μπακοδήμου, Ευγενία Μανωλίδου. 

taromanteia.gr