ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Αιγόκερως

Φυσικό Στοιχείο: Γη
Ξεχωριστό Χαρακτηριστικό: Φιλόδοξος
Πλανήτης του ζωδίου: Κρόνος
Επιθυμεί: να εξουσιάζει
Ζώδια που ταιριάζει: Ταύρος, Σκορπιός, Λέων
Αγαπημένο Χρώμα: Πορτοκαλί
(+): Φιλόδοξος, Υπεύθυνος, Σοβαρός, Αξιόπιστος, Υπομονετικός, Οργανωτικός, Πειθαρχημένος
(-): Ψυχρός, Σκληρός, Υπερόπτης, Συμφεροντολόγος, Απαισιόδοξος, Μοιρολάτρης, Καχύποπτος, Φιλάργυρος, Συντηρητικός


Ο Αιγόκερως είναι το δέκατο ζώδιο του ζωδιακού κύκλου. Είναι γένους θηλυκού και ανήκει στα ζώδια της «Γης». Ο Κρόνος, ως κυρίαρχος πλανήτης του Αιγόκερου, τον κάνει να διαπνέεται από μία αχαλίνωτη φιλοδοξία και από μία έντονη επιθυμία για προσωπική ανάδειξη και προβολή. 

Είναι άτομο εχέμυθο, υπεύθυνο και σοβαρό, που οραματίζεται σχέδια μεγαλεπήβολα, θέτει υψηλούς στόχους, διακατέχεται από επαγγελματισμό, ενώ προσπαθεί με εντατική εργατικότητα και χωρίς να κουράζεται να φθάσει σε ανώτατες βαθμίδες. Προσπαθεί να ακολουθεί με ακρίβεια το πρόγραμμά του και φροντίζει να μην παρεκκλίνει από την καθορισμένη πορεία του.

Είναι αρκετά υπομονετικός, διακρίνεται για την οικονομία του  και είναι ικανός να απομονωθεί για κάποιο διάστημα, να υποστεί στερήσεις και ταλαιπωρίες, στην σκέψη και μόνο ότι θα ευοδωθούν οι προσπάθειές του και ότι θα μπορέσει στο τέλος να γευτεί τους καρπούς της επιτυχίας του. 

Αυτό που διαταράσσει την ψυχική του γαλήνη, που τον θίγει και που τον στενοχωρεί ιδιαίτερα, είναι, όταν σε βάρος του λέγονται δυσμενή σχόλια με τρόπο αποδοκιμαστικό, καθώς αυτό που επιζητεί από τους άλλους είναι να δείχνουν τον ανάλογο σεβασμό προς το πρόσωπό του. 

Έχει ανεπτυγμένη νοημοσύνη και φροντίζει διαρκώς να εμπλουτίζει τις γνώσεις του σε όλους τους τομείς. Νοιώθει έντονα το αίσθημα της ευθύνης, είναι οργανωτικός, πειθαρχημένος, επίμονος και πολλές φορές ξεροκέφαλος, επειδή θέλει να έχει πάντα τον έλεγχο για να αισθάνεται ασφαλής.

Στις σχέσεις του είναι παραδοσιακός και συντηρητικός, αλλά και ο σταθερός, ο ιδανικός σύντροφος. Επιθυμεί να δημιουργήσει την τέλεια οικογένεια, που να είναι σε θέση να της παρέχει την ασφάλεια που χρειάζεται και που να ακολουθεί πιστά τις πατροπαράδοτες αντιλήψεις του. Λειτουργεί πάντα έχοντας ως βασικό κριτήριο την λογική, γι’ αυτό και δύσκολα ερωτεύεται. 

Είναι από την φύση του συγκρατημένος, σφιγμένος και διστάζει να εξωτερικεύσει και να εκφράσει ελεύθερα τον ενθουσιασμό του και τα συναισθήματά του, γεγονός που τον κάνει να φαίνεται υπερόπτης, ψυχρός, σκληρός και άκαρδος. Φθάνει στο σημείο να μην χαίρεται τον έρωτα όπως πρέπει, αλλά ούτε και τα μικρά θαύματα που μπορεί να συμβαίνουν στην καθημερινότητά του.

Ένα επιπλέον μειονέκτημα που μπορεί να διαταράξει την πορεία της σχέσης του είναι ότι δεν είναι σταθερός στη γνώμη του και πολλές φορές μπορεί να επηρεαστεί υπερβολικά από τις απόψεις και τις κρίσεις τρίτων προσώπων για το αγαπημένο του πρόσωπο. Επιπρόσθετα ο τρόπος που αντιμετωπίζει το αίσθημα της οικονομίας, που ενεργεί πάντα με περίσκεψη και μέτρο και αποφεύγει την υπερβολή, τον καθιστά ιδιαίτερα φιλάργυρο και μίζερο. 

Κατά την διάρκεια όμως της σεξουαλικής επαφής παρουσιάζει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Γίνεται ένα άτομο θερμό, ερωτικό, με σφοδρές σαρκικές ορμές, που το μόνο που επιθυμεί την συγκεκριμένη στιγμή είναι το παθιασμένο σεξ χωρίς όρια, χωρίς αναστολές, που θα τον απογειώσει. 

Διάσημοι Έλληνες Αιγόκεροι:  Αριστοτέλης Ωνάσης, Ευάγγελος Βενιζέλος, Σάκης Ρουβάς, Νίκος Πορτοκάλογλου, Χριστόφορος Παπακαλιάτης, Θέμος Αναστασιάδης, Ντίνα Κώνστα, Δήμητρα Ματσούκα, Κατερίνα Καραβάτου.

taromanteia.gr