ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Υδροχόος με Σκορπιό

Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Υδροχόος
0% Ταίριασμα
Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Σκορπιός

ΥΔΡΟΧΟΣ ΜΕ ΣΚΟΡΠΙΟ

Τα ζώδια του Νερού, στα οποία ανήκει ο Σκορπιός, παρουσιάζουν αρκετές διαφορές στον χαρακτήρα με τα ζώδια του Αέρα, στα οποία ανήκει ο Υδροχόος και γι’ αυτό είναι λίγο δύσκολο να εναρμονιστούν.

Ο Κρόνος και ο Ουρανός, πλανήτες που κυριαρχούν στον Υδροχόο σε συνδυασμό με τον Άρη και τον Πλούτωνα, τους κυρίαρχους πλανήτες του Σκορπιού, δημιουργούν μία έντονη, αλλά δύσκολη σχέση των δύο αυτών ζωδίων, που φέρουν ερωτική έλξη, αλλά και αντιθέσεις.  

Ο Υδροχόος είναι ένας άνθρωπος φιλελεύθερος, πνευματώδης, εγκάρδιος, εύστροφος, ευπροσάρμοστος και με ανεξέλεγκτη κοινωνική δράση. Είναι υπερβολικά ανεξάρτητος, με έντονα ανθρωπιστικά συναισθήματα, με υψηλά ιδανικά και πολλές ανησυχίες. 

Φημίζεται για τις πρωτοποριακές του ιδέες, καθώς είναι πολυμήχανος με ευρηματική φαντασία, και με μεγάλη ιδέα για τον εαυτό του. Γι’ αυτό και τα άτομα με τα οποία συνάπτει φιλικές σχέσεις είναι συνήθως επιφανή και διακεκριμένα. Γενικά είναι πρόσχαρος, γίνεται ο εμψυχωτής της παρέας και του αρέσει να βρίσκεται πάντα στο επίκεντρο. 

Ο Σκορπιός είναι ένα άτομο φιλόδοξο, εύστροφο, ζωντανό, κοινωνικό, πρόσχαρο, ισορροπημένο, με ισχυρή προσωπικότητα, καλοπροαίρετο και γενναιόδωρο, με καλλιτεχνικές αναζητήσεις και ανεξάρτητο πνεύμα. 

Διακρίνεται για τον αισθησιασμό του, την τρυφερότητα, το πάθος του για την ζωή και για την ανεπτυγμένη διαισθητική του αντίληψη, ενώ έχει τον τρόπο να προσελκύει το ενδιαφέρον του αντίθετου φύλου. 

Έτσι, με το αινιγματικό και έντονο κοίταγμά του διεισδύει στην σκέψη του Υδροχόου και τον μαγνητίζει. Όλα αυτά είναι στοιχεία που γοητεύουν τον Υδροχόο, ο οποίος θέλει να εξελιχθεί μαζί του τόσο πνευματικά όσο και κοινωνικά.

Η προσωπικότητα του Υδροχόου γοητεύει τον Σκορπιό, για το γεγονός ότι είναι  εντελώς διαφορετική από την δική του. Ο Σκορπιός περνά όμορφα μαζί με τον Υδροχόο, διευρύνει το πνεύμα του και αποκτά νέες εμπειρίες.

Είναι και οι δύο άτομα με ευαισθησίες, που επιθυμούν να δίνουν αγάπη, αλλά και να την εισπράττουν. Όμως, ο μεν Σκορπιός, που είναι πιο συναισθηματικό άτομο, έχει παραδοσιακές ιδέες για την σχέση και την οικογένεια, ενώ ο Υδροχόος, που είναι περισσότερο εγκεφαλικός, διακρίνεται για τις μοντέρνες και προοδευτικές του ιδέες, ο οποίος και λειτουργεί με ένα τρόπο απρόβλεπτο σε όλους τους τομείς.  

Ο Σκορπιός αναζητάει ένα ταίρι, που θα βρίσκεται σταθερά πλάι του και που θα μπορεί να του προσφέρει ασφάλεια και να του αφοσιωθεί απόλυτα, ενώ ο Υδροχόος σε αντίθεση με τον Σκορπιό είναι ένα άτομο αυτόνομο και λογικό, που εκτιμά πάρα πολύ την ανεξαρτησία των κινήσεών του και την ελευθερία του.

Αρχικά, ο Υδροχόος έλκεται από την δυναμική και παθιασμένη φύση του Σκορπιού, την οποία βρίσκει πολύ ενδιαφέρουσα και γι’ αυτό θα προσπαθήσει να καταλάβει τις βαθύτερες σκέψεις και τα συναισθήματά του. 

Στην πορεία όμως όλη αυτή η προσκόλληση πάνω του θα αρχίσει να κουράζει τον Υδροχόο, γεγονός που θα εμποδίσει την προσπάθειά του, ώστε να εναρμονιστεί με τις βαθιές συναισθηματικές επιθυμίες του Σκορπιού.

Ο Σκορπιός στην σχέση του ενδιαφέρεται περισσότερο για την αξία της αγάπης, της συναισθηματικής επαφής, αλλά και των υλικών αγαθών, στοιχεία που μπορούν να τους προσφέρουν ασφάλεια, τα οποία και θα επιδιώξει να εμφυσήσει στον Υδροχόο.

Ο Υδροχόος από την πλευρά του, ενώ καταλαβαίνει και θεωρεί σωστά όλα αυτά που του ζητάει το ταίρι του, δυσκολεύεται να συμβιβάσει το φιλελεύθερο και επαναστατικό πνεύμα του με τον πρακτικό τρόπο σκέψης του Σκορπιού, γεγονός που θα τους φέρει σε αντιπαράθεση.

Ακόμα και στον ερωτικό τομέα υπάρχουν αρκετές διαφορές στον τρόπο σκέψης τους. Ο Σκορπιός κατά την διάρκεια της σεξουαλικής πράξης ανταποκρίνεται ολόψυχα και ανιδιοτελώς και δίνεται σε αυτήν με έντονο συναίσθημα. Αντίθετα, ο Υδροχόος βλέπει το σεξ, ως μία πράξη σαρκική, κάτι που θα τον απελευθερώσει από τα ταμπού. Δεν έχει αναστολές και ηθικούς φραγμούς και είναι διατεθειμένος να δοκιμάσει τα πάντα, προκειμένου να γευτεί μέσω των αισθήσεων την ηδονή.

Τα δύο αυτά ζώδια έχουν βέβαια κοινά στοιχεία, αλλά και αρκετές διαφορές στον χαρακτήρα τους, αντιλαμβάνονται τα πράγματα με διαφορετικό τρόπο και λειτουργούν αλλιώς στις καταστάσεις.

Η σχέση ανάμεσα σε έναν Υδροχόο και σε έναν Σκορπιό μπορεί να προχωρήσει και να έχει διάρκεια, αρκεί να υπάρχει αρκετή υπομονή και από τους δύο και να γίνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και συμβιβασμοί.

Taromanteia.gr