ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Παρθένος με Κριό

Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Παρθένος
0% Ταίριασμα
Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Κριός

ΠΑΡΘΕΝΟΣ ΜΕ ΚΡΙΟ

Τα ζώδια της Γης, στα οποία ανήκει το ζώδιο της Παρθένου με τα ζώδια της Φωτιάς, στα οποία ανήκει ο Κριός, συνήθως δεν είναι ταιριαστά και δύσκολα εναρμονίζονται μεταξύ τους. 

Εντούτοις, συχνά ο δυναμικός Άρης, κυρίαρχος πλανήτης του Κριού, μαζί με τον ορθολογισμό και την αναλυτική σκέψη του Ερμή, που κυριαρχεί και επηρεάζει τον Παρθένο προκαλούν μία ένταση και αυξημένη ενέργεια που τους οδηγεί σε πνευματικές δραστηριότητες και ενίοτε σε συγκρούσεις.

Το άτομο στο ζώδιο της Παρθένου διακρίνεται για την ευφυΐα του και την συγκροτημένη σκέψη του. Έχει την τάση να εξωτερικεύει τις σκέψεις του και τα συναισθήματά του. Είναι προσγειωμένο και του αρέσει η μεθοδική οργάνωση και η τάξη των σκέψεων και των πραγμάτων. 

Η ρεαλιστική θεώρηση που έχει για την ζωή, το παρακινεί να επιλύει όλα τα θέματα και τα προβλήματα που παρουσιάζονται με κάθε σχολαστική λεπτομέρεια. Είναι ιδιαίτερα ρομαντικό και αισθάνεται έντονα την επιθυμία να γνωρίσει τον έρωτα, να αγαπήσει και να αγαπηθεί.

Ο Κριός είναι άτομο αποφασιστικό και παρορμητικό, που χαρακτηρίζεται από την έντονη δράση, τις πρωτότυπες ιδέες του, το διάχυτο δυναμισμό και την απόλυτη επιθυμία του να ηγείται. 

Έχει την τάση να γίνεται το επίκεντρο της παρέας, ενώ κυνηγάει ποικιλίες εμπειριών μόνο και μόνο για να ζήσει την «περιπέτεια».

Ο ενθουσιώδης χαρακτήρας του Κριού, ο αυθορμητισμός του και η αισιοδοξία του αποτελούν θετικά στοιχεία για τον Παρθένο, που τον ελκύουν και τον μαγνητίζουν. 

Όλη αυτή η ζωντάνια και το πηγαίο χιούμορ που εκπέμπει στις συζητήσεις του ο Κριός προσφέρουν ψυχαγωγία και ανεβάζουν την ψυχολογία του Παρθένου, που από την φύση του είναι πιο ήρεμος και πιο κλειστός σαν χαρακτήρας.     

Ο Κριός με την ορμητικότητά του μπορεί να παρασύρει τον Παρθένο, ώστε να γίνει περισσότερο κοινωνικός, με φιλοδοξίες και με μεγαλύτερη αυτοπεποίθηση. 

Ο Παρθένος από την άλλη με την ακρίβεια του λόγου του, την εμμονή του στην λεπτομέρεια και την έμφυτη τάση του να σχολιάζει και να ασκεί κριτική, χαρακτηριστικά τα οποία διαφέρουν κατά πολύ από τον αυθόρμητο και ανεξάρτητο Κριό, μπορεί σταδιακά να φρενάρει τον παρορμητισμό του, στην προσπάθειά του να του αλλάξει συνήθειες.

Το άτομο που ανήκει στον Παρθένο ενδιαφέρεται πραγματικά για τον Κριό και προσπαθεί μέσα από την επισήμανση των παραλείψεων ή λαθών του Κριού, αφενός να δει με διαφορετικό τρόπο ορισμένα πράγματα που αγνοεί και αφετέρου να του μάθει αξίες, όπως την ικανότητα ορθής κρίσης, την μεθοδικότητα και την συμμόρφωσή του σε κανόνες. 

Αρχικά και οι δύο εντυπωσιάζονται από την διαφορετικότητα του άλλου, όμως στην πορεία θα αρχίσουν να δυσανασχετούν από την πίεση και να κουράζονται ο ένας από τον άλλον. 

Ο ορθολογικός Παρθένος θέλει οργάνωση και να γίνονται όλα τέλεια, κάτι που ο ισχυρογνώμων και παρορμητικός Κριός δεν είναι διατεθειμένος ούτε να τα εφαρμόσει, αλλά ούτε και να αλλάξει τον τρόπο συμπεριφοράς του.

Προβλήματα θα προκύψουν στην πορεία και στον σεξουαλικό τομέα. Ο ήρεμος και πρακτικός Παρθένος στην αρχή ξαφνιάζεται ευχάριστα από το έντονο ερωτικό πάθος του Κριού, αλλά όμως στην συνέχεια αυτή η ασταμάτητη ερωτική επιθυμία του Κριού θα αρχίσει να γίνεται κουραστική. 

Ο ενεργητικός Κριός από την πλευρά του θα αρχίσει να ενοχλείται από την εσωστρέφεια του Παρθένου στο ερωτικό κομμάτι και να χάνει το ενδιαφέρον του για σεξ, με αποτέλεσμα σταδιακά να απομακρύνεται από αυτή την σχέση.

Ο Κριός κοντά στον Παρθένο μπορεί να ωφεληθεί σε αρκετά πράγματα, όπως το να μάθει να είναι σχολαστικός, οργανωτικός και να υπολογίζει σωστά μία κατάσταση, προτού πάρει αποφάσεις, αλλά ο χαρακτήρας του δεν του επιτρέπει να προβεί σε τέτοιες αλλαγές.

Όλες αυτές οι αντιθέσεις καθιστούν δύσκολη την συμβίωσή τους, με αποτέλεσμα αυτή η σχέση να μην έχει μακροχρόνιες προοπτικές και οι πιθανότητες να επιβιώσει να είναι ελάχιστες.

Taromanteia.gr