ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Λέων με Ταύρο

Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Λέων
0% Ταίριασμα
Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Ταύρος

ΛΕΩΝ ΜΕ ΤΑΥΡΟ

Τα ζώδια της Φωτιάς, στα οποία ανήκει ο Λέων, με τα ζώδια της Γης, στα οποία ανήκει ο Ταύρος, συνήθως ταιριάζουν δύσκολα. Εντούτοις στα συγκεκριμένα ζώδια υπάρχουν κάποια χαρακτηριστικά, τα οποία μπορούν να τα ενώσουν.

Η ένωση της αισθησιακής Αφροδίτης που κυριαρχεί στον Ταύρο με τον δυναμικό Ήλιο, κυρίαρχο πλανήτη του Λέοντα δημιουργούν μία σχέση ελκυστική γεμάτη με μυστήριο και πάθος, αλλά όμως και λίγο δύσκολη.

Ο Ταύρος είναι ορθολογιστής, πρακτικός και θέλει να βλέπει τα πράγματα με ρεαλιστικό τρόπο και χωρίς αυταπάτες, καθώς έχει την ανάγκη να νοιώθει ασφάλεια σε όλους τους τομείς της ζωής του. 

Ως ζώδιο της γης, είναι πρακτικός, του αρέσει η πολυτελής διαβίωση, η ηρεμία και θέλει να πατά γερά στα πόδια του, ενώ αυτό που αναζητά περισσότερο είναι η ασφάλεια και η σιγουριά. 

Είναι αξιαγάπητο ζώδιο, με καλοπροαίρετες διαθέσεις, αποφασιστικό, στοργικό και φιλότιμο. Διακρίνεται επίσης για την υπομονή, για την επιμονή, αλλά και για το πείσμα του, χάρη στο οποίο δεν παραιτείται εύκολα από τις επιδιώξεις του. 

Είναι λάτρης του χρήματος, καθώς θεωρεί ότι το χρήμα είναι το βασικό εργαλείο για να ζήσει την ζωή που ονειρεύεται.

Ο Λέων είναι άτομο αρκετά φιλόδοξο, κοινωνικό, με μεγάλη εμπιστοσύνη στον εαυτό του. Είναι γεννημένος για αρχηγός και έχει την ικανότητα να προσελκύει την προσοχή και τα βλέμματα των γύρω του. Διαπνέεται από αισιοδοξία, δίψα για έντονες απολαύσεις και μία τάση για δημιουργία. 

Υποστηρίζει με σθένος και με ασυγκράτητο ενθουσιασμό τα «πιστεύω» του. Είναι αποφασιστικός, πιστός σε οτιδήποτε αντιλαμβάνεται και που κρίνει ότι είναι σωστό και δεν αλλάζει εύκολα τις απόψεις του. Διακρίνεται για την ευφυΐα του, την οξυδέρκειά του και τους έξυπνους ελιγμούς για κάθε ζήτημα.

Ο Ταύρος με την πραότητα που τον διακατέχει και τον πρακτικό του χαρακτήρα παρακινεί τον Λέοντα να σκέφτεται με ψυχραιμία, με σύνεση και με την λογική, ενώ θα προσπαθήσει να του μάθει να είναι σχολαστικός με τις λεπτομέρειες, πειθαρχημένος και το πιο βασικό να έχει υπομονή και να επιμένει μέχρι να ολοκληρώσει τους στόχους του.

Έτσι, ο Λέων έχει να διδαχθεί αρκετά πράγματα από την ένωσή του με ένα Ταύρο. Βέβαια, στην πορεία αυτή η ηρεμία του Ταύρου και η τάση του να λειτουργεί σε όλα βάσει προγράμματος μπορεί να κουράσει τον υπερκινητικό Λέοντα και να επιδράσει αρνητικά τόσο στον αυθορμητισμό του όσο και στο θέμα της δημιουργικότητας.

Ο Λέων, που από την φύση του, είναι άτομο δραστήριο, κοινωνικό, ζωηρό, με μεγάλη ζωντάνια και ανεπτυγμένη την αίσθηση του χιούμορ προσφέρει στον Ταύρο που βρίσκεται στο πλευρό του την χαρά, την χαλάρωση και γενικά μία διάθεση ψυχαγωγική. 

Όμως, ο Λέων, αν και είναι άτομο ευαίσθητο με μεγάλη κατανόηση, εντούτοις με τον εγωκεντρισμό που τον διακατέχει, συμπεριφέρεται συχνά στον Ταύρο με τρόπο αυταρχικό, καθώς θέλει ο ίδιος να έχει τον πλήρη έλεγχο στην σχέση. 

Το γεγονός αυτό μπορεί να τους φέρει σε αντιπαράθεση και λογομαχίες, εφόσον και ο Ταύρος είναι εξίσου δυναμικός, πεισματάρης και ισχυρογνώμων με τον Λέοντα, πιστεύει πολύ στις δυνάμεις και στην αξία του και του είναι δύσκολο να δεχτεί τον εξουσιαστικό του ρόλο.

Ο Ταύρος από την πλευρά του, βέβαια, έχει την δυνατότητα να παραιτηθεί από την διεκδίκηση της ηγεσίας, αρκεί ο Λέων να γίνει γλυκός, τρυφερός και να δεχτεί την περιποίηση και την φροντίδα που μπορεί να του προσφέρει ο Ταύρος. 

Επομένως, σε αυτό το ζήτημα θα πρέπει να βρουν μία ισορροπία, ώστε να μην γίνει αυτό το θέμα η αιτία για να διαλυθεί η σχέση τους.

Στον ερωτικό τομέα ο Ταύρος από την αρχή έχει αρκετές απαιτήσεις από το ταίρι του, σε αντίθεση με τον Λέοντα, ο οποίος εκ φύσεως θα πρέπει συναισθηματικά να είναι έτοιμος για να εξωτερικεύσει έντονα τα αισθήματά του.

Η σχέση αυτή, μπορεί αρχικά να έχει κάποια προβλήματα, όμως στην πορεία, καθώς εξελίσσεται και αναπτύσσεται αμοιβαία εμπιστοσύνη, έχει αρκετές προοπτικές να λειτουργήσει, με αλληλοκατανόηση και μικρές υποχωρήσεις και να απολαύσουν μία όμορφη και ερωτική ζωή. 

Taromanteia.gr