ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Λέων με Ιχθύ

Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Λέων
0% Ταίριασμα
Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Ιχθείς

ΛΕΩΝ ΜΕ ΙΧΘΥ

Τα ζώδια της Φωτιάς, στα οποία ανήκει ο Λέων, συνήθως δεν είναι ταιριαστά με τα ζώδια του Νερού, στα οποία ανήκει ο Ιχθύς, καθώς η Φωτιά και το Νερό είναι δύο στοιχεία που το ένα αναιρεί το άλλο και γι’ αυτό είναι δύσκολο να εναρμονιστούν.

Ο Ήλιος, ο κυρίαρχος πλανήτης του Λέοντα σε συνδυασμό με τον Δία και τον Ποσειδώνα, που κυριαρχούν στον Ιχθύ, ενώ αρχικά φέρνουν μία ζωντάνια, μυστήριο και πάθος σε αυτή την σχέση, μπορεί στην πορεία να προκαλέσουν σύγχυση και γενικά περίπλοκες καταστάσεις.

Ο Λέων είναι ένα άτομο με λάμψη και αυτοπεποίθηση, φιλόδοξο, με έντονη προσωπικότητα, αισιόδοξο, δυναμικό, δραστήριο, αποφασιστικό, με αρχές και υψηλούς στόχους. Έχει εμπιστοσύνη στον εαυτό του και έχει την ικανότητα να προσελκύει όλα τα βλέμματα πάνω του. 

Ενδιαφέρεται για την ψυχαγωγία του και τις έντονες απολαύσεις, ενώ χαίρεται με οποιαδήποτε δραστηριότητα του προκαλεί ευθυμία και ευχαρίστηση. Ξεχωρίζει για τον ενθουσιασμό του, τις δημιουργικές του ιδέες και την δίψα του για ζωή. Αποτελεί την χαρά της παρέας, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα με κέφι και καλό χιούμορ. 

Η επαγγελματική του ανέλιξη και καταξίωση επιτυγχάνεται, επειδή δεν λειτουργεί παρορμητικά, αλλά  με βάση την λογική. Ξεχωρίζει για τον ενθουσιασμό του, τις δημιουργικές του ιδέες και την δίψα του για ζωή. 

Αποτελεί την χαρά της παρέας, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα με κέφι και καλό χιούμορ. Οι δυσκολίες της ζωής, όχι μόνο δεν τον αποθαρρύνουν, αλλά αντίθετα τον πεισμώνουν για να προσπαθήσει ακόμα περισσότερο, ώστε να τα καταφέρει. 

Όλη αυτή η ζωντάνια και η δυναμικότητα του Λέοντα γοητεύουν τον Ιχθύ, ο οποίος δίπλα του αρχίζει να ανακτά την αυτοπεποίθησή του και να νοιώθει σιγουριά και πιο δυνατός. 

Ο Ιχθύς είναι άτομο ευαίσθητο, τρυφερό με έντονες συγκινησιακές εξάρσεις, γεγονός που τον κάνει να θίγεται και εύκολα. Είναι καλοπροαίρετος, επιρρεπής σε ονειροπολήσεις, ανασφαλής και ανυπόμονος. 

Αισθάνεται αδύναμος και ανίσχυρος όταν είναι μόνος  του. Γι’ αυτό και ασυνείδητα προσκολλάται πάντοτε σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, από το οποίο και αντλεί την δύναμή του. 

Το αίσθημα αγάπης που νοιώθει για τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι βαθύ και η ερωτική αγάπη για το ταίρι του συνήθως γίνεται παράφορη. 

Ο ακραίος συναισθηματισμός που τον διακατέχει έχει ως αποτέλεσμα τις έντονες ψυχικές του μεταπτώσεις και την συχνή εναλλαγή της διάθεσής του. 

Επιπλέον τον διακρίνει και μία μυστικοπάθεια, που συχνά τον ωθεί να κλείνεται στον εαυτό του και να μην εξωτερικεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, απλώνοντας γύρω του ένα πέπλο μυστηρίου. 

Ο Ιχθύς στο πλευρό του Λέοντα μαθαίνει να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, περισσότερη αυτοεκτίμηση, ενώ αισθάνεται ασφαλής, ζωντανός, γεμάτος ενέργεια και πάντα επιθυμητός, επειδή ο Λέων με τα κολακευτικά του σχόλια φροντίζει να διώχνει όλες τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειες του Ιχθύ.

Ο Λέων από την πλευρά του εντυπωσιάζεται από τον πλούσιο ψυχικό κόσμο του Ιχθύ και το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του, στοιχεία που τον κάνουν να νοιώθει ότι είναι ξεχωριστός και ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ζωή του Ιχθύ. 

Ο Ιχθύς έχει τον τρόπο να χειριστεί εύκολα τα συναισθήματα του Λέοντα προς όφελός του και στην πορεία να τον χειραγωγήσει. Σε αυτή την σχέση υπάρχει έντονο συναίσθημα και από τις δύο πλευρές και μεγάλος ενθουσιασμός, που τους ωθεί να κάνουν όνειρα και σχέδια για το μέλλον τους.

Υπάρχουν όμως και στοιχεία στον χαρακτήρα τους που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην σχέση τους. 

Για παράδειγμα, ο Λέοντας είναι ένα άτομο δύσκολο. Έχει την τάση συχνά να παρουσιάζει μία αυταρχική συμπεριφορά, καθώς είναι απόλυτος, εγωιστής, πεισματάρης και θέλει να γίνεται πάντα το δικό του, γεγονός που φθάνει στο σημείο να κάνει ανεπανόρθωτα σφάλματα και να πληγώνει τον ευαίσθητο και τρυφερό Ιχθύ. 

Επίσης, ο Λέων δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον Ιχθύ, γιατί μπορεί εύκολα να φύγει από την σχέση, αν νοιώσει ότι δεν καλύπτεται συναισθηματικά και βρει αυτά που ζητάει από το ταίρι του, σε κάποιο άλλο πρόσωπο. 

Ο Ιχθύς πολλές φορές δείχνει μία κτητικότητα απέναντι στον Λέοντα που μπορεί να τον πιέσει ψυχολογικά, να τον θυμώσει και να τον απομακρύνει. 

Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει ρήξη στην σχέση τους είναι το γεγονός ότι ο Λέων απεχθάνεται την υποκρισία και τα παιχνίδια. Γι’ αυτό και ο Ιχθύς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και ειλικρινής απέναντί του, αν θέλει να έχει καλή εξέλιξη η σχέση τους. 

Επιπλέον, ο Λέων είναι λάτρης του χρήματος, το οποίο θεωρεί ως το απαραίτητο «εργαλείο» που θα του προσφέρει την χλιδή και την πολυτέλεια, σε αντίθεση με τον Ιχθύ, ο οποίος είναι ανιδιοτελής, δεν αποβλέπει στο προσωπικό του συμφέρον και δείχνει περιφρόνηση για το χρήμα.

Ο ερωτικός τομέας αποτελεί και για τους δύο ένα πολύ καλό στοιχείο, καθώς συνδυάζεται η ζωντάνια, η τρυφερότητα και το ερωτικό παιχνίδι του Λέοντα με τον φλογερό Ιχθύ, ο οποίος στο σεξ είναι ασυγκράτητος και παραδίδεται με σφοδρό πάθος στο ταίρι του.

Τα δύο αυτά ζώδια έχουν αρκετές διαφορές στον χαρακτήρα τους, αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο και λειτουργούν αλλιώς στις καταστάσεις.

Έτσι, η σχέση ανάμεσα σε ένα Λέοντα και σε έναν Ιχθύ μπορεί να προχωρήσει και να έχει διάρκεια, αρκεί να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να υπάρχει αρκετή υπομονή και από τους δύο. 

Taromanteia.gr