ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Κριός με Ταύρο

Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Κριός
0% Ταίριασμα
Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Ταύρος

ΚΡΙΟΣ ΜΕ ΤΑΥΡΟ

Σε γενικές γραμμές ο ενεργητικός χαρακτήρας των ζωδίων της Φωτιάς, στα οποία ανήκει ο Κριός, δεν ταιριάζει ιδιαίτερα με τον ήρεμο και σταθερό χαρακτήρα των ζωδίων της γης, στα οποία ανήκει ο Ταύρος. Εντούτοις όμως, συχνά παρατηρείται να δημιουργείται μία έντονη έλξη ανάμεσα στα ζώδια του Κριού και του Ταύρου.

Ο Κριός είναι ζώδιο της φωτιάς και έχει κυρίαρχο πλανήτη τον δυναμικό Άρη. Είναι χαρακτήρας αισιόδοξος, ενεργητικός με έντονη δράση, αλλά ταυτόχρονα και ευέξαπτος, αυθόρμητος, παρορμητικός, που αρέσκεται στο να παίρνει γρήγορες αποφάσεις, χωρίς να διστάζει μπροστά σε όποια δυσκολία του παρουσιαστεί. Ο Άρης και ως θεός του πολέμου ωθεί τον Κριό πολλές φορές να έχει εκρηκτικές αντιδράσεις, όπως είναι το πάθος, η επιθυμία, ο θυμός, η επιθετικότητα.

Ο Ταύρος, ως ζώδιο της γης, είναι πρακτικός, του αρέσει η πολυτελής διαβίωση, η ηρεμία και θέλει να πατά γερά στα πόδια του, ενώ αυτό που αναζητά περισσότερο είναι η ασφάλεια και η σιγουριά. Τα άτομα στον Ταύρο διακρίνονται επίσης για την υπομονή, για την επιμονή, αλλά και για το πείσμα τους, χάρη στο οποίο δεν παραιτούνται εύκολα από τις επιδιώξεις τους. Είναι λάτρης του χρήματος, καθώς θεωρεί ότι το χρήμα είναι το βασικό εργαλείο για να ζήσει την ζωή που ονειρεύεται.

Η Αφροδίτη, ο πλανήτης της ομορφιάς και του ρομαντισμού, αλλά και ως θεά του έρωτα, που κυριαρχεί στο ζώδιο του Ταύρου, γοητεύεται από τον δυναμισμό του Άρη, ο οποίος ασκεί τον έλεγχο του Κριού. Αυτή η αντίθεση των χαρακτηριστικών των δύο αυτών ζωδίων είναι που δημιουργεί μία αμοιβαία έλξη μεταξύ τους και τα φέρνει πολύ κοντά με απόλυτη ταύτιση, καθώς και τα δύο έχουν πολλά να μάθουν το ένα από άλλο.  

Ο Κριός στο πλευρό του Ταύρου έχει να διδαχθεί για την αξία της ψυχικής αντοχής, αλλά και τον τρόπο να αντιμετωπίζει με ψυχραιμία δυσάρεστες καταστάσεις, την σπουδαιότητα του να βάζει κάποιος στόχους και να παλεύει γι’ αυτούς, παρά τις όποιες δυσκολίες προκύπτουν. Ειδικά, σε μία προσωπική σχέση την σημασία έχει το ενδιαφέρον, η φροντίδα, η προστασία, η ασφάλεια και η αγάπη, τόσο για το έτερον ήμισυ όσο και για  την πορεία της.

Τα οφέλη για τον Κριό από αυτή την σχέση μπορεί να είναι αρκετά, είναι όμως και πιεστικά γι’ αυτόν, αφού συχνά έρχονται σε αντίθεση με τους δικούς του κανόνες και συμπεριφορές. Έτσι, όλα αυτά, ενώ αρχικά κινούν το έντονο ενδιαφέρον του Κριού, στην συνέχεια αρχίζουν να τον ενοχλούν και να του προκαλούν το αίσθημα της κούρασης, εφόσον ο Ταύρος έχει την τάση να προσπαθεί να επιβάλλει με τον τρόπο του τις δικές του απόψεις και τρόπους συμπεριφοράς. 

Αποτέλεσμα αυτού είναι να παρατηρούνται καθημερινές διαφωνίες στην σχέση τους, αλλά και έντονες συγκρούσεις. Η αποζημίωση που λαμβάνει ο Κριός από τον Ταύρο έγκειται στον τομέα της σεξουαλικής επαφής, καθώς η χημεία τους είναι εκπληκτική και όταν συνευρίσκονται περνούν παθιασμένες ερωτικές στιγμές, που τους κάνει να ξεχνούν τις διαφορές τους. 

Ο Ταύρος εντυπωσιάζεται από την ενεργητικότητα του Κριού, αλλά και από τον ορμητικό του χαρακτήρα, που σαν χείμαρρος παρασύρει τα πάντα στον δρόμο του. 

Ο Κριός είναι άτομο κοινωνικό, φιλόδοξο και πιο αποτελεσματικό από τον Ταύρο, καθώς βλέπει τα πράγματα από μεγαλύτερη οπτική γωνία, ένα προσόν που τον κάνει να γίνεται περισσότερο διαλλακτικός συγκριτικά με τον Ταύρο, ενώ ξέρει καλά πώς να ζει και να χαίρεται την κάθε στιγμή. 

Έτσι, ο Ταύρος στο πλευρό του Κριού έχει να μάθει πολλά, όπως πώς να λειτουργεί αυθόρμητα και αποφασιστικά, καθώς ο Κριός αποτελεί γι’ αυτόν ένα πρότυπο που θα τον παρακινήσει για ενέργεια και δράση.

Όμως ο Ταύρος, ο οποίος έχει συνηθίσει στην ζωή του όλα να κυλούν ήρεμα και ψύχραιμα κάποια στιγμή θα αρχίσει να κουράζεται από την έντονη δραστηριότητα του Κριού, αλλά και από την ασυγκράτητη συμπεριφορά του και τις βεβιασμένες κινήσεις του. 

Ακόμα και στις πολύ προσωπικές τους στιγμές ο Ταύρος θέλει να παραμείνει ήρεμος και σιωπηλός με το ταίρι του στην αγκαλιά του, σε αντίθεση με τον Κριό που έχει διάθεση να συνεχίσει την ενεργητικότητά του και την ερωτική του διασκέδαση.

Taromanteia.gr