ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ιχθύς με Τοξότη

Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Ιχθείς
0% Ταίριασμα
Ταίριασμα για Ζώδια: Ζώδιο Τοξότης

ΙΧΘΥΣ ΜΕ ΤΟΞΟΤΗ

Τα ζώδια του Νερού, στα οποία ανήκει ο Ιχθύς, συνήθως δεν είναι ταιριαστά με τα ζώδια της Φωτιάς, στα οποία ανήκει ο Τοξότης, καθώς η Φωτιά και το Νερό είναι δύο στοιχεία που το ένα αναιρεί το άλλο και γι’ αυτό είναι δύσκολο να εναρμονιστούν.

Ο Δίας, ο κυρίαρχος πλανήτης του Τοξότη σε συνδυασμό με τον Δία και τον Ποσειδώνα, που κυριαρχούν στον Ιχθύ, φέρνουν σε αυτή την σχέση ένταση, ζωντάνια, μυστήριο, πάθος, αλλά ταυτόχρονα συγκρούσεις και γενικά περίπλοκες καταστάσεις.

Ο Ιχθύς είναι άτομο ευαίσθητο, τρυφερό με έντονες συγκινησιακές εξάρσεις, γεγονός που τον κάνει να θίγεται και εύκολα. Είναι καλοπροαίρετος, επιρρεπής σε ονειροπολήσεις, ανασφαλής και ανυπόμονος. 

Αισθάνεται αδύναμος και ανίσχυρος όταν είναι μόνος  του. Γι’ αυτό και ασυνείδητα προσκολλάται πάντοτε σε κάποιο αγαπημένο του πρόσωπο, από το οποίο και αντλεί την δύναμή του. 

Το αίσθημα αγάπης που νοιώθει για τα αγαπημένα του πρόσωπα είναι βαθύ και η ερωτική αγάπη για το ταίρι του συνήθως γίνεται παράφορη. Ο ακραίος συναισθηματισμός που τον διακατέχει έχει ως αποτέλεσμα τις έντονες ψυχικές του μεταπτώσεις και την συχνή εναλλαγή της διάθεσής του. 

Επιπλέον τον διακρίνει και μία μυστικοπάθεια, που συχνά τον ωθεί να κλείνεται στον εαυτό του και να μην εξωτερικεύει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του, απλώνοντας γύρω του ένα πέπλο μυστηρίου. 

Ο Τοξότης είναι ένα άτομο κοινωνικό, πνευματώδες, με πολλές ανησυχίες, με φιλελεύθερο πνεύμα, διακατέχεται από μεγαλομανία, αγαπάει τις ανέσεις και την πολυτελή ζωή και θέλει να κάνει οτιδήποτε τον ευχαριστεί. 

Του αρέσουν οι περιπέτειες και προχωράει, αντιμετωπίζοντας την ζωή, ακόμα και τις δύσκολες καταστάσεις, έχοντας βασικό κριτήριο την αισιόδοξη διάθεσή του. Αποτελεί την χαρά της παρέας, δημιουργώντας ένα ευχάριστο κλίμα με κέφι και καλό χιούμορ.

Παρά το γεγονός, ότι στη βάση του είναι ένα ζωηρό και άπιστο ζώδιο, εντούτοις χαίρεται και αισθάνεται όμορφα στην σκέψη να δημιουργήσει οικογένεια και να έχει δίπλα του ένα σύντροφο πρόθυμο, αφενός να του παρέχει την ελευθερία που επιθυμεί και αφετέρου να τον ακολουθεί στην περιπετειώδη και πολυκύμαντη ζωή του.

Όλη αυτή η ζωντάνια και η δυναμικότητα του Τοξότη γοητεύουν τον Ιχθύ, ο οποίος δίπλα του αρχίζει να ανακτά την αυτοπεποίθησή του και να νοιώθει σίγουρος για τον εαυτό του και πιο δυνατός. 

Ο Ιχθύς στο πλευρό του Τοξότη μαθαίνει να έχει μεγαλύτερη εμπιστοσύνη στις δυνάμεις του, περισσότερη αυτοεκτίμηση, ενώ αισθάνεται ασφαλής, ζωντανός, γεμάτος ενέργεια και πάντα επιθυμητός, εφόσον ο Τοξότης, με τα κολακευτικά του σχόλια, φροντίζει να διώχνει όλες τις αμφιβολίες και τις ανασφάλειες του Ιχθύ.

Ο Τοξότης από την πλευρά του εντυπωσιάζεται από την ευστροφία, από τις πρωτότυπες ιδέες του Ιχθύ, από τον πλούσιο ψυχικό του κόσμο και από το ιδιαίτερο ταμπεραμέντο του, στοιχεία που τον κάνουν να νοιώθει ότι είναι ξεχωριστός και ο πιο σημαντικός άνθρωπος στην ζωή του Ιχθύ. 

Ο Ιχθύς έχει τον τρόπο να χειριστεί εύκολα τα συναισθήματα του Τοξότη προς όφελός του και να τον κάνει περισσότερο συναισθηματικό. 

Γενικά υπάρχει μεγάλος ενθουσιασμός και από τους δύο, που τους ωθεί να κάνουν όνειρα και σχέδια για το μέλλον τους.

Υπάρχουν όμως και στοιχεία στον χαρακτήρα τους που μπορεί να προκαλέσουν προβλήματα στην σχέση τους. 

Για παράδειγμα, ο Ιχθύς αναζητά συναισθηματική ασφάλεια, ρομαντισμό και τρυφερότητα από το ταίρι του, κάτι που ο άστατος Τοξότης δυσκολεύεται να ανταποδώσει καθώς αισθάνεται ότι πιέζεται. 

Τόσο στον Τοξότη όσο και στον Ιχθύ αρέσουν οι αλλαγές, με την διαφορά ότι ο Τοξότης, συνήθως, κινείται με γρήγορους και νευρώδεις ρυθμούς, ενώ ο Ιχθύς πολλές φορές δυσκολεύεται να τους ακολουθήσει.

Επίσης, ο Τοξότης δεν θα πρέπει να θεωρεί δεδομένο τον Ιχθύ, γιατί μπορεί εύκολα να φύγει από την σχέση, αν νοιώσει ότι δεν καλύπτεται συναισθηματικά και βρει αυτά που ζητάει από το ταίρι του, σε κάποιο άλλο πρόσωπο. 

Ο Ιχθύς πολλές φορές δείχνει μία κτητικότητα απέναντι στον Τοξότη που μπορεί να τον πιέσει ψυχολογικά, να τον θυμώσει και να τον απομακρύνει. 

Ένα άλλο στοιχείο που μπορεί να προκαλέσει ρήξη στην σχέση τους είναι το γεγονός ότι ο Τοξότης απεχθάνεται την υποκρισία και τα παιχνίδια. Γι’ αυτό και ο Ιχθύς θα πρέπει να είναι πολύ προσεκτικός και ειλικρινής απέναντί του, αν θέλει να έχει καλή εξέλιξη η σχέση τους. 

Ο ερωτικός τομέας αποτελεί και για τους δύο ένα πολύ καλό στοιχείο, καθώς συνδυάζεται η ζωντάνια, ο αισθησιασμός και το ερωτικό παιχνίδι του Τοξότη με τον φλογερό Ιχθύ, ο οποίος στο σεξ είναι ασυγκράτητος και παραδίδεται με σφοδρό πάθος στο ταίρι του.

Τα δύο αυτά ζώδια έχουν αρκετές διαφορές στον χαρακτήρα τους, αντιλαμβάνονται κάποια πράγματα με διαφορετικό τρόπο και λειτουργούν αλλιώς στις καταστάσεις.

Έτσι, η σχέση ανάμεσα σε έναν Ιχθύ και σε έναν Τοξότη μπορεί να προχωρήσει και να έχει διάρκεια, αρκεί να κάνουν αμοιβαίες υποχωρήσεις και να υπάρχει αρκετή υπομονή και από τους δύο. 

Taromanteia.gr