ePrivacy and GPDR Cookie Consent by Cookie Consent

Ιστορικά Στοιχεία των Καρτών Ταρώ

Ιστορικά Στοιχεία των Καρτών Ταρώ

Οι κάρτες των ταρώ αριθμούνται συνολικά78. Διαιρούνται στην Μεγάλη Αρκάνα που αποτελείται από 22 κάρτες με φιγούρες ιερογλυφικές και στην Μικρή Αρκάνα που αποτελείται από 56 κάρτες με σύμβολα αντίστοιχα με αυτά της κοινής τράπουλας.

Η Μεγάλη Αρκάνα εκπροσωπεί τον Μακρόκοσμο, δηλαδή τις αόρατες θεϊκές δυνάμεις, την ψυχή και το πνεύμα, ενώ η Μικρή Αρκάνα εκπροσωπεί τον  Μικρόκοσμο, δηλαδή τον υλικό επίγειο κόσμο και τον άνθρωπο.

Η μαντική τέχνη των ταρώ με τις κάρτες, τόσο της μικρής Αρκάνας όσο και της μεγάλης Αρκάνας και με τον απόκρυφο χαρακτήρα της, έχει σκοπό να οδηγήσει τον άνθρωπο σε «ενδοσκόπηση», δηλαδή στην μελέτη του ψυχικού του κόσμου. 

Με την ανάλυση και την σωστή ερμηνεία τους δίνουν ώθηση σε κάθε ενδιαφερόμενο να πετύχει την αυτογνωσία μέσα από την μελέτη των κρυφών του σκέψεων, την συμπεριφορά του και τα συναισθήματά του. 

Τα αρχετυπικά σύμβολα που απεικονίζουν οι φιγούρες των ταρώ, σε συνδυασμό με την σωστή ερμηνεία τους, έχουν την δυνατότητα να μας βοηθήσουν, ώστε να καταφέρουμε να διορθώσουμε και να αλλάξουμε τις καταστάσεις με κάποιες συγκεκριμένες ενέργειές μας. 

Στην ουσία με τις μαντικές ιδιότητες των καρτών ταρώ, έχουμε την δυνατότητα να προβλέψουμε κάποια πιθανά μελλοντικά γεγονότα που θα είναι συνέπεια του τρόπου που ενεργούμε και που χειριζόμαστε τα συγκεκριμένα αυτά θέματα. 

Οι κάρτες αυτές με μία άγνωστη δύναμη που διαθέτουν, εκτός από την πρόβλεψη έχουν και συμβουλευτικό χαρακτήρα, που μας παροτρύνουν να κάνουμε ορθή εκτίμηση των παρουσιαζομένων γεγονότων και των καταστάσεων, ώστε να ενεργήσουμε με τρόπο συνετό. 

Η επιλογή λοιπόν για το αν θα θελήσουμε να αλλάξουμε ορισμένες μελλοντικές εξελίξεις σε γεγονότα που μας αφορούν και να έχουμε μία καλύτερη ζωή βρίσκεται πλέον στο δικό μας χέρι.

Τα σύμβολα που απεικονίζουν οι κάρτες των ταρώ αποτελούν την φωνή του υποσυνείδητου και του ασυνείδητου του ανθρώπου. 

Η φωνή αυτή λοιπόν εισχωρεί βαθειά στην ψυχή του ανθρώπου βγάζοντας προς τα έξω με έναν τρόπο μαγικό τις αληθινές σκέψεις και τα συναισθήματά του, με αποτέλεσμα το άτομο που ενδιαφέρεται για την μελλοντική του εξέλιξη να βοηθηθεί, να πορευτεί στον σωστό δρόμο και να πετύχει το επιθυμητό γι’ αυτόν αποτέλεσμα. 

03/08/2021 5:50 μμ.
Διάφορα θέματα